RESTAURACJA
& CHEESE BAR

Z miłości do sera, wina, a przede wszystkim
życia stworzyliśmy miejsce dla tych, którzy
oczekują więcej i wiedzą, że każda chwila
i każdy kęs mają znaczenie.

NASZ ZESPÓŁ

WŁAŚCICIEL RESTAURACJI

MARCIN SMOCZYŃSKI

Mam na imię Marcin i Fromażerię wymarzyłem sobie około 2019 roku. Chciałem wraz z zespołem stworzyć wyjątkowe miejsce w którym każdy będzie czuł się jak u siebie w domu, jednocześnie doświadczając czegoś unikatowego na swój własny sposób.

Gościnnością żyję od 2004 r. i nieprzerwanie uwielbiam wszystkie profesjonalne wyzwania i duchowe nagrody, które ona oferuje – a najbardziej to, że autentycznie możemy na co dzień zmieniać życie naszych gości i zespołu na lepsze. Nie zamienię tego stylu życia na żaden inny, nawet jeśli kiedyś będę w końcu potrafił powiedzieć z całą pewnością, który ser jest moim ulubionym.

MENADŻERKA RESTAURACJI

PAULINA MIŁEK

Mam na imię Paulina, jestem menadżerką Fromażerii, gdzie na co dzień wkładam całe serce i umysł w mój zespół, w operacje restauracji oraz w każdy z tysiąca szczegółów koniecznych do tego, aby Wasze doświadczenia z nami były wyjątkowe.

Gościnność to moja pasja, a restauracje to mój dom od samego początku kariery – uwielbiam organizować operacje, czerpać energię z sali pełnej Was – zadowolonych gości oraz dbać o moich ludzi dookoła. Mam nadzieję, że zobaczymy się podczas Waszej najbliższej wizyty … Aha! …mój ulubiony ser to nasz wspaniały Le Gruyère AOP!

SZEF KUCHNI

DAWID ANKOWSKI

Cześć, wszyscy i tak mówią na mnie Yogi. Od zawsze chciałem gotować i tworzyć coraz to nowsze i ciekawsze dania w swoim stylu; wyrażać Siebie na talerzu jak malarz na płótnie. Moją nagrodą jest podanie dania gościom, ich zaskoczenie, które po pierwszym kęsie ustępuje zadowoleniu! To jest to!

Najbardziej w pracy we Fromażerii cenię Sobie otwartość ludzi na czasami dość dziwne pomysły . To, oraz praca na najlepszych produktach pozwala nam dostarczyć niesamowite doświadczenia dla gości.

ZASTĘPCA MANAGERA RESTAURACJI & MARKETING MANAGER

PATRYK PRZYBYSZ

Cześć! Na imię mam Patryk i z Fromażerią jestem związany od ponad dwóch lat. Moja droga zawodowa mogła wyglądać zupełnie inaczej – kiedyś chciałem zostać architektem. Szybko jednak odkryłem, że to nie budynki, a kontakt z ludźmi jest moją prawdziwą pasją! Teraz zamiast projektować konstrukcje z betonu, tworzę niezapomniane doświadczenia... dla Was!

Fromażeria to miejsce, gdzie każda wizyta to nowa przygoda. To magia szczegółów i atmosfery, które razem tworzą coś niepowtarzalnego. Uwielbiam Waszą pasję i ciekawość – rozmowy przy serze i winie to dla mnie czysta przyjemność.

A mój ulubiony ser? Zdecydowanie szwajcarski Tête de Moine – i żaden inny tego nie zmieni! Do zobaczenia przy serze! 🧀

KIEROWNIK SALI

SYLWIA GROMKIEWICZ

Mam na imię Sylwia i zawsze spotkacie mnie uśmiechniętą. Wiecie dlaczego? Bo kocham ludzi i czerpię ogromną radość oraz energią z każdego Waszego doświadczenia. Fromażeria to drugi dom.

Chcę sprawić, aby każdy czuł się u nas jak u siebie. Każdego dnia nie mogę doczekać się aż znowu Was spotkam w drzwiach, ugoszczę, zapytam – jak się czujecie i czy nalać kieliszek wina „tego co zawsze”.

CO O NAS MÓWIĄ

Wasze komentarze

Dziękujemy za każdą Waszą opinię!

Dzięki Wam wiemy, że jesteśmy dobrzy w tym, co robimy i nad czym powinniśmy jeszcze pracować.

CO O NAS PISZĄ

“Fromażeria urzęduje w pięknie odrestaurowanej kamienicy w samym sercu miasta i nie sposób przejść obok niej obojętnie”

VOUGE

“Ciekawą propozycją w menu jest Pastwisko, czyli zestaw, który zawiera sery z różnych zakątków świata”

OUI CHEF

“Fromażeria takes cheese to a whole new level”

BIG MOUTH

“Rewelacyjne miejsce, nie tylko dla fanów serów”

TASTEAWAY

“Można się tu umówić na spotkanie z przyjaciółmi lub biznesowy lunch i w każdym z tych wypadków czuć się dobrze i swobodnie”

ARCHITEKTURA I BIZNES

“Fromażeria to nie tylko restauracja, ale również Cheese Bar i sklep na wynos”

HORECA TRENDS

“Tutaj zarówno wnętrza, obsługa, jak i menu zaskakują i wprawiają w niemały zachwyt”

MYTUJEMY

“Ser pozytywnie wpływa na samopoczucie i nastrój”

E RESTAURACJE

“We Fromażerii sery grają pierwsze skrzypce w każdym daniu, również w deserach”

USTA MAGAZYN

“Jeśli kochasz sery i uwielbiasz łączyć je z winami, a jeszcze nie było Cię we Fromażerii, wiele jest do nadrobienia”

MS SOMMELIER