NASZ ZESPÓŁ

WŁAŚCICIEL RESTAURACJI

MARCIN SMOCZYŃSKI

Mam na imię Marcin i Fromażerię wymarzyłem sobie około 2019 roku. Chciałem wraz z zespołem stworzyć wyjątkowe miejsce w którym każdy będzie czuł się jak u siebie w domu, jednocześnie doświadczając czegoś unikatowego na swój własny sposób.
Gościnnością żyję od 2004 r. i nieprzerwanie uwielbiam wszystkie profesjonalne wyzwania i duchowe nagrody które ona oferuje – a najbardziej to, że autentycznie możemy na codzień zmieniać życie naszych gości i zespołu na lepsze. Nie zamienię tego stylu życia na żaden inny, nawet jeśli kiedyś będę w końcu potrafił powiedzieć z całą pewnością, który ser jest moim ulubionym.

MANAGER RESTAURACJI

PAULINA MIŁEK

Mam na imię Paulina, jestem menadżerką Fromażerii, gdzie na co dzień wkładam całe serce i umysł w mój zespół, w operacje restauracji oraz w każdy z tysiąca szczegółów koniecznych do tego, aby Wasze doświadczenia z nami były wyjątkowe.
Gościnność to moja pasja, a restauracje to mój dom od samego początku kariery – uwielbiam organizować operacje, czerpać energię z sali pełnej Was – zadowolonych gości oraz dbać o moich ludzi dookoła. Mam nadzieję, że zobaczymy się podczas Waszej najbliższej wizyty … Aha! …mój ulubiony ser to nasz wspaniały Le Gruyère AOP!

SZEF KUCHNI

DAWID ANKOWSKI

Cześć, wszyscy i tak mówią na mnie Yogi. Od zawsze chciałem gotować i tworzyć coraz to nowsze i ciekawsze dania w swoim stylu; wyrażać Siebie na talerzu jak malarz na płótnie. Moją nagrodą jest podanie dania gościom, ich  zaskoczenie, które po pierwszym kęsie ustępuje zadowoleniu!  To jest to!

Najbardziej w pracy we Fromażerii cenię Sobie otwartość ludzi na czasami dość dziwne pomysły . To, oraz praca na najlepszych produktach pozwala nam dostarczyć niesamowite doświadczenia dla gości.

PATRYK LEWANDOWSKI

Uwielbiam dla Was tworzyć z zespołem turbo-szalone dania, oczywistość zamieniać w coś wyjątkowego, tworząc niesamowite wrażenie którego się dlugo nie zapomina. We Fromażerii  najbardziej jaram się tym, że mam przyjemność brać udział od gołej cegły w 110% przemyślanym koncepcie – od samego początku tego miejsca. To pozwoliło mi się jeszcze bardziej zżyc z serem jak i z całym pomysłem na tworzenie wyjątkowego jak i unikatowego miejsca na mapie Poznania.
Nie ma dla mnie tradycji w daniach której nie mógł bym zmienić, bo im bardziej szalone danie tego chce zarówno w pracy jak i w życiu!

CO O NAS PISZĄ

“Fromażeria urzęduje w pięknie odrestaurowanej kamienicy w samym sercu miasta i nie sposób przejść obok niej obojętnie”

VOUGE

“Ciekawą propozycją w menu jest Pastwisko, czyli zestaw, który zawiera sery z różnych zakątków świata”

OUI CHEF

“Fromażeria takes cheese to a whole new level”

BIG MOUTH

“Rewelacyjne miejsce, nie tylko dla fanów serów”

TASTEAWAY

“Można się tu umówić na spotkanie z przyjaciółmi lub biznesowy lunch i w każdym z tych wypadków czuć się dobrze i swobodnie”

ARCHITEKTURA I BIZNES

“Fromażeria to nie tylko restauracja, ale również Cheese Bar i sklep na wynos”

HORECA TRENDS

“Tutaj zarówno wnętrza, obsługa, jak i menu zaskakują i wprawiają w niemały zachwyt”

MYTUJEMY

“Ser pozytywnie wpływa na samopoczucie i nastrój”

E RESTAURACJE

“We Fromażerii sery grają pierwsze skrzypce w każdym daniu, również w deserach”

USTA MAGAZYN

“Jeśli kochasz sery i uwielbiasz łączyć je z winami, a jeszcze nie było Cię we Fromażerii, wiele jest do nadrobienia”

MS SOMMELIER

CO O NAS MÓWIĄ

Wasze komentarze

Dziękujemy za każdą Waszą opinię!

Dzięki Wam wiemy, że jesteśmy dobrzy w tym, co robimy i nad czym powinniśmy jeszcze pracować.