MENU
Z miłości do sera, wina, a przede wszystkim
życia stworzyliśmy miejsce dla tych, którzy
oczekują więcej i wiedzą, że każda chwila
i każdy kęs mają znaczenie.
MENU DEGUSTACYJNE
Menu degustacyjne nr 1 250 zł/ os.
serowy amuse-bouche | przystawka I | przystawka II | danie główne I | middle-course | danie główne II | deser | petit-fours
Selekcja win 130 zł/ os.
Degustacja 5-ciu win dobranych po jednym do każdego z dań
Menu degustacyjne nr 2 290 zł/ os.
polski kawior Antonius 5* | serowy amuse-bouche | przystawka I | przystawka II | danie główne I | middle-course | danie główne II | deser | petit-fours
Selekcja win 130 zł/ os.
Degustacja 5-ciu win dobranych po jednym do każdego z dań
MENU À LA CARTE
PRZYSTAWKI
Polski kawior Antonius 5* 50
+ opcjonalnie: 2x 75ml wina musującego 44 zł lub 2x 40 ml wódki Belvedere 44 zł
Tatar wołowy 66
wołowina | szalotka | por | olej rzepakowy | gorczyca | pieczarki | szafran | czarny czosnek | żółtko | ser: Gouda (18 m-cy) | + opcjonalnie: sezonowa trufla (3g) 30 zł
Pyra z gzikiem (w) 58
ziemniaki | rzodkiewka | koperek | szczypiorek | chrzan | ogórek kiszony | ser: twaróg ze Strzałkowa | ser: Parmigiano Reggiano DOP
Królik 69
comber królika | skoki królika | pistacje | wiśnie | chrzan | pieczywo | ser: Tête de Moine AOP
Stek z selera (w) 54
seler | kawa | orzechy włoskie | jałowiec | chili | por | olej rzepakowy | burak | gruszka | ser: Roquefort AOP
DANIA GŁÓWNE
Makaron z dynią (w) 76
domowy makaron | dynia hokkaido | przyprawy jamajskie | mascarpone | ser: Bleu d’Auvergne AOP | ser: Brillat-Savarin IGT
Jesienna polenta (w) 74
polenta | dynia | pieczarki brunatne | kozieradka | cykoria | miód | wiśnie | chrzan | podwędzany ser | ser: kozia Ricotta od Rudnickiego | ser: El Diablo Mojo Picon Curado
Łosoś szkocki “Label Rouge” 121
filet z łososia | olej sezamowy | miód | wywar awase dashi | herbata jaśminowa | katsuobushi | ziemniaki | por | edamame | płatki chili | fenkuł | ser Comté AOP (10-13 m-cy) | + opcjonalnie: polski kawior Antonius 5* (2g) 30 zł
Filet z gęsi 104
filet z gęsi | żurawina | ziemniaki | burak | hibiskus | cykoria | miód | wiśnie
Stek z polędwicy wołowej 147
polędwica wołowa | ziemniaki | Champignons Tournés | ogórki kiszone | śmietana ze Strzałkowa | koperek | demi glace | Jack Daniel’s whiskey | ser: Gouda (18 m-cy) | + opcjonalnie: sezonowa trufla (3g) 30 zł
DESERY
La Dolce Vita 36
pistacje | belgijska czekolada | kawa | Amaretto | wiśniemigiano Reggiano DOP
Brioche (w) 37
mleko | wanilia | earl grey | kardamon | cynamon | goździk | + opcjonalnie: sezonowa trufla (3g) 30 zł
MENU CHEESE BAR
Tradycyjny alpejski ser prosto z pieca 139
Ciągnąca się uczta serowa, idealna do podzielenia się dla dwóch osób. Ser podany jest w drewnianym pudełku, w którym dojrzewa wraz z tradycyjną świerkową opaską, zapiekany przez minimum 30 minut w piecu z czosnkiem i winem oraz serwowany z dodatkami: pieczone ziemniaki | śliwki w boczku | duszone pieczarki w brandy | korniszony | pieczywo
Burger z gęsiną 60
gęsina | żurawina | cebula | cykoria | bułka mleczna z serem Appenzeller® | sos tatarski | + opcjonalnie: frytki 15 zł
Alpejskie fondue (w) 58
Pełne skoncentrowanego smaku serowe fondue w autorskiej wersji, podane w porcji indywidualnej z chlebem pszenno-słodowym domowego wypieku.
Porcja frytek stekowych 20
z domowym sosem serowym
DESKI SERÓW
Degudeska Fromażerii 125
pełne doświadczenie serowe, dla chcących odkryć nowe smaki
przekrój naszych ulubionych 10 serów podanych w porcjach degustacyjnych oraz z kartą serów z opisem selekcji
Deska serów dla 2 osób 70
2 sery w standardowych porcjach
+ opcjonalnie do zestawu: karafka wina domu (500 ml) +70 zł
Pastwisko serów 160
sugerowane dla grupy 4-5 osobowej
5 serów w standardowych porcjach
+ opcjonalnie do zestawu: dwie karafki wina domu (2 x 500 ml) +140 zł
Zielone oliwki hiszpańskie 25
bez pestek, nadziewane pomarańczową galaretką
LOTY
Loty serowo – winne
Lot Polską Jesienią 70
(3 sery i 3 wina) polski, zróżnicowany, aromatyczny
Lot Latem 80
(4 sery i 4 wina) zaskakujący, nostalgiczny, słodko-słony
Lot Zimą 80
(4 sery i 4 wina) rozgrzewający, otulający, na odporność
Lot Niewinny 60
(3 sery i 3 wina bezalkoholowe) bezalkoholowy, słodki, nieoczywisty
Lot serowo – piwny
Lot nad Browarami 80
(4 sery i 4 piwa)
Lot serowo-alkoholowy
Lot nad Destylarnią 80
(4 sery i 4 alkohole mocne)
DESKI SERÓW NA WYNOS
CHEESE BOX
Nasze sery są cięte na zamówienie, oraz dobierane pod Wasze gusta – wraz z dodatkami. Gdy jesteś w drodze na spotkanie, piknik, imprezę lub po prostu chcesz uzupełnić swoją lodówkę w domu, weź ze sobą Cheese Box, z serami skomponowanymi wraz z dodatkami.
W zestawie z winem jest idealnym prezent!
FROMAŻERIA
POZNAJ NASZE
MENU SERÓW, WIN I COCKTAILI
Zobacz aktualną kartę w formacie PDF.