fbpx

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna

Witajcie w trzeciej części bloga „Sery - Nazwijmy rzeczy po imieniu”

W tej serii blogów spróbujemy wpierw przybliżyć problem pokazując językowe przeszkody w zgłębieniu tematyki sera, a potem poukładać ramy nazewnictwa, którymi możecie się swobodnie posługiwać na całym świecie, a także oczywiście we Fromażerii.


Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna

Witajcie w drugiej części bloga „Sery - Nazwijmy rzeczy po imieniu”
W tej serii blogów spróbujemy wpierw przybliżyć problem pokazując językowe przeszkody w zgłębieniu tematyki sera, a potem poukładać ramy nazewnictwa, którymi możecie się swobodnie posługiwać na całym świecie, a także oczywiście we Fromażerii.


Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna

Skoro jesteście na naszej stronie i czytacie te słowa, chyba nie musimy Was już specjalnie przekonywać do tego że ser jest smaczny. Warto jednak spojrzeć na ser z bliska, ponieważ oprócz całego wachlarza smaków i tekstur które nam oferuje, ma również cudowną charakterystykę i wartości odżywcze.

Sery są niemalże idealną, pierwotną formą pożywienia. Są bowiem skondensowanym mlekiem – a ono z kolei jest pierwszym pokarmem który każdy ssak na ziemi dostaje od matki, źródłem bardzo cennych składników pokarmowych, kalorii i energii. Istnieją nawet przesłanki do stwierdzenia że prawdziwy ser jest lepszym pokarmem niż jajko – które samo w sobie jest niemalże cudowne.


Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna

Wszystko co musisz wiedzieć:

W poprzednim blogu napisaliśmy o pierwszym kroku do kupowania rzemieślniczego sera – nazwania po imieniu rodzaju sera który Was interesuje, aby sprzedawca mógł Wam coś polecić. Mamy nadzieję że to doprowadzi do tego że kupicie sery rzemieślnicze które przyniosą wam wiele radości ze smaków które oferują. Dzisiaj idziemy dalej, pokazując dalej jak i ile sera kupować, co robić z serami, a czego nie aby obchodzić się z nimi prawidłowo? Jak przechowywać sery i w jaki sposób je podawać?

Odpowiedzi na te pytania pozwolą Wam osiągnąć maksimum przyjemności z Waszych serowych zakupów – szanując tym samym całą ciężką pracę rzemieślników którzy już od zasiania odpowiedniej flory na łące aż po samo dojenie dbali na każdym kroku tworzenia sera o jakość i tradycję by przekazać Wam w serze optymalny smak tego, co do zaoferowania ma matka natura.


Fromażeria

 

ul. Ratajczaka 27 
Poznań 61-814

tel +48 61 200 11 96
email kontakt@fromazeria.pl

Nasz Newsletter

 

Godziny otwarcia

Niedziela - Czwartek

12.00-21.00


Piątek - Sobota

12.00-22.00

Fromażeria na mapie

© 2021 Fromażeria Poznań. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Cookie i RODO

Nasza strona używa plików Cookies w celu zapewnienia optymalnej obsługi. Przebywając na niej zgadzasz się na używanie plików Cookies.